Δωρεάν τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, μελετά η κυβέρνηση

Εισακούγονται, καθώς φαίνεται, οι διαμαρτυρίες εκατοντάδων ασφαλισμένων για το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ. "Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός για να βγάλει κάποιος χρήματα στην πλάτη του", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς και αυτή η δήλωσή του είναι ενδεικτική της πρόθεσης επεξεργασίας νέου, μειωμένου τιμολογίου για τα ιατρικά ραντεβού.

Ο Οργανισμός εξετάζει ακόμη και τη μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων στη χρέωση της τηλεφωνικής κλήσης, χωρίς ακόμη όμως να έχει γίνει γνωστό προς τα πού θα μετακυλιστεί το σχετικό κόστος. Κατά την παρουσίαση των δράσεων ανασυγκρότησης του Οργανισμού, ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιημένος για τη διαδικασία των τηλεφωνικών ραντεβού που έχει επιλεγεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος δεν απέκλεισε και τη δημιουργία νέας και αυτόνομης υπηρεσίας τηλεφωνικών ραντεβού.

Εκκρεμούν οι μεταβιβάσεις περιουσιών των ταμείων που θα απορροφηθούν από τον ΕΟΠΥΥ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης της περιουσίας των ήδη ενταγμένων ταμείων στον ΕΟΠΠΥ και να εκδοθούν οι αποφάσεις που αφορούν τη μετάταξη του προσωπικού.

Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει στην αξιολόγηση και διαπίστευση παραγωγών υπηρεσιών υγείας (ιατρών, εργαστηρίων, κέντρων, κλινικών, νοσοκομείων) ως προϋπόθεση για τη σύναψη συμβάσεων και σύνδεση της διαβάθμισης ποιότητας με τις αποζημιώσεις.

Ακόμη, θα συσταθεί ομάδα διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με παρόχους υπηρεσιών, ενώ θα επανεξεταστεί και το θέμα της συνασφάλισης και η δαπάνη που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, σε σχέση με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες σε ασφαλισμένους τους.

Ο κ. Σαλμάς ανακοίνωσε ότι, από την 1η Μαρτίου, ο ΕΟΠΥΥ θα σταματήσει να αποζημιώνει υγειονομικό υλικό που δε φέρει πιστοποίηση με μοναδικό γραμμικό κώδικα (barcode).