Καμίνης: Το υπουργείο έχει τα στοιχεία των υπαλλήλων

Ειδική αναφορά για το θέμα της διαθεσιμότητας έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Παρασκευής.

Όπως ανέφερε τις λίστες των υπαλλήλων που προορίζονται για διαθεσιμότητα, τις έχει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως ανέφερε είχε γίνει απογραφή όλων των υπαλλήλων που δουλεύουν στο δημόσιο και επομένως ο δήμος δεν θα χρειαστεί να δώσει καμία λίστα από την πλευρά του. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ρυθμίσεις από το υπουργείο και θα διαλευκανθούν όλα τα σημεία που αφορούν το πολυσυζητημένο θέμα της διαθεσιμότητας, επικαλούμενος την πληροφόρησή του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  Για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος θα σταθεί και στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους.

Σε άλλο σημείο τις συνέντευξης ανέφερε ότι πρόκειται να γίνει περικοπή των δαπανών για να μειωθεί το χρέος του δήμου: “Θα κοιτάξουμε να περιορίσουμε τις δαπάνες μας. Από παντού θα πρέπει να κόψουμε χωρίς να μειώσουμε το επίπεδο υπηρεσιών. Χρειάζεται εφευρετικότητα . Και το συσίτιο χρειάζεται και ο φωτισμός στους δρόμους. Αν δεν φωτίσεις τους δρόμους θα αυξηθούν οι ληστείες”,  τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.