Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Μητσοτάκη

Διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από τις 11:15 της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου, ενώ περίπου 15 διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο και μέσω της ταράτσας, να μεταπηδήσουν στο μπαλκόνι έξω από το γραφείο του υπουργού.

Νωρίτερα, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΕ, δάσκαλοι και καθηγητές σε διαθεσιμότητα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητούνται σήμερα οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Αρκετοί από τους καταληψίες υπαλλήλους βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιοι από αυτούς έχουν βγει στο μπαλκόνι και φωνάζουν συνθήματα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος