“Κατηγορείται η Γερμανία για τη λιτότητα της Ελλάδας”

Ειδική αναφορά στην επίθεση διαδηλωτών σε γερμανό διπλωμάτη κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων έξω από τη ΔΕΘ επεφύλασσαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Γερμανίας.

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Stuttgarter-Zeitung αναφέρει τα επεισόδια, τονίζοντας ότι οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στην ελληνό-γερμανική συνάντηση, καθώς και ότι έριξαν καφέ σε Γερμανό διπλωμάτη.

Η ιστοσελίδα επιβεβαιώνει ότι οι διαμαρτυρίες αφορούσαν τις δηλώσεις Φούχτελ και αναφέρει επίσης ότι υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και υπαλλήλων του δήμου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "στην Ελλάδα, συχνά κατηγορείται η Γερμανία για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια".

Αντίστοιχα, η ιστοσελίδα του Tagesspiegel επισημαίνει ότι οργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε γερμανική αποστολή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι πέταξαν εναντίον των Γερμανών, καφέ και νερό.

Προσθέτει ακόμη ότι οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι εισέβαλλαν στο ελληνόγερμανικό συνέδριο και ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Γερμανό διπλωμάτη, Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπερμάιερ.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι οι διαδηλωτές αντιδρούν κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.