Τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις των στρατιωτών

Την επανεξέταση του θέματος για τη μείωση των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευσίμων, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το ΦΕΚ Β' 2974/8-11-2012, που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο περιορίζονται, από τρεις, σε μία οι δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των στρατευσίμων. Εξαίρεση αποτελεί η δωρεάν μετακίνησή τους με αεροπλάνο πλην των στρατιωτών που υπηρετούν στην Κύπρο.

Αυτό ανέφεραν αρμόδιες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρατηρούσαν ότι η επανεξέταση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της διατήρησης του αριθμού των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης, όπως ίσχυε πριν την έκδοση του ΦΕΚ, αλλά και της δυνατότητας αεροπορικής μετακίνησης των στρατευσίμων, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, καταργείται η μία δωρεάν κατάσταση επιβίβασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Nωρίτερα είχε βγει στη δημοσιότητα ότι οι Έλληνες φαντάροι, καθώς έρχονται περικοπές στις δωρεάν μετακινήσεις τους.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, περιορίζόταν σε μία η κατάσταση επιβίβασης, από δύο που ήταν μέχρι τώρα, για τους στρατιώτες και κόβεται το δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο.

Το αποτέλεσμα ήταν να μπορούν να πάρουν άδεια μόνο όσοι μπορούν να επωμιστούν τα έξοδα της μετακίνησης τους.

Το σχέδιο περικοπής των καταστάσεων επιβίβασης είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο και το 2010, αλλά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, αποσύρθηκε.