Δε συμμέτεχει στο διάλογο με το Υπ. Ναυτιλίας η ΠΝΟ

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο κοινωνικό διάλογο για τη ναυτεργασία, γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

Κυρίαρχο και μείζονος σημασίας γεγονός, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θέτει η ΠΝΟ, αποτελεί η συλλογική διαπραγμάτευση για την ανανέωση των σχετικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τις αντίστοιχες εφοπλιστικές ενώσεις καθώς η συζήτηση των γενικότερων εργασιακών θεμάτων, που συνδέονται με τις συμβάσεις αυτές.

H Ομοσπονδία αναφέρει: "ο κοινωνικός διάλογος, που πρόκειται να εγκαινιασθεί από υμάς για τη ναυτεργασία, είναι αναποτελεσματικός και αποπροσανατολιστικός και δεν πρόκειται να συμβάλλει στην κατεύθυνση αναβάθμισης των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών θεμάτων των ναυτεργατών, που ρυθμίζονται από διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και γι΄αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να συμμετάσχει».

"Η ΠΝΟ εξακολουθεί να αναμένει, έστω και μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών απραξίας, πρωτοβουλίες από το υπουργείο Ναυτιλίας για την άμεση και χωρίς άλλη καθυστέρηση αντιμετώπιση των συνεπειών της ανεργίας, στις τάξεις των ναυτεργατών", τονίζεται συμπληρωματικά στην ανακοίνωση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, με αφορμή την επικείμενη, βάση του νέου Μνημονίου, αύξηση των ορίων ηλικίας για την συνταξιοδότησή των ναυτικών κατά δύο έτη.