Εκτονώθηκε η ένταση στη Μεσογείων – Ανοίγει ο δρόμος

Φαίνεται να έχει αποκλιμακωθεί η ένταση στην παραγκούπολη των Ρομά στη λεωφόρο Μεσογείων.

Η πυροσβεστική έχει φτάσει στο σημείο όπου οι Ρομά έβαζαν φωτιές σε κάδους και είχαν καταλάβει το οδόστρωμα.

Μετά την απομάκρυνση και την τακτοποίηση των κάδων, οι πυροσβέστες έχουν αναλάβει τον καθαρισμό του οδοστρώματος με πιεστικά νερού προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, μιας και η κλειστή Μεσογείων έχει προκαλέσει κίνηση στη βορειοανατολική Αττική.

Στο σημείο βρίσκονται -ήδη από το πρωί- αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύσκεψη προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση στον καταυλισμό Ρομά κοντά στο Νομισματοκοπείο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Καραμέρου, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, του εισαγγελέα και του προέδρου των καταυλισμών των Ρομά, Στέλιου Καλαμιώτη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ρούσσος φέρεται ότι εξέφρασε αίτημα με το οποίο ζητούσε να μην επέμβουν την ίδια ημέρα (σ.σ. Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου) και μέχρι να βρεθεί λύση οι αστυνομικές δυνάμεις στον καταυλισμό, αίτημα το οποίο, συμμερίζεται και ο κ. Αγγελάκας.

Σε κάθε περίπτωση, από τη σύσκεψη προέκυψε ότι δεν υπάρχει λύση για τα δώδεκα κτίσματα-παραπήγματα που ήταν προς κατεδάφιση, με τους μεν αθιγγάνους και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να υποστηρίζουν ότι αυτά κατοικούνται κανονικά και τις εκθέσεις της πολεοδομίας, από την άλλη, να καθιστούν σαφές ότι τα κτίσματα είναι ακατοίκητα.

Έπειτα και από τη σημερινή σύσκεψη των αρμοδίων, φαίνεται ότι όλα είναι ανοιχτά και θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση οι συζητήσεις για τον καταυλισμό.