Στο Μαρούσι επιστρέφει το κακοποιημένο κοριτσάκι της Πάτρας

Στο μαιευτήριο "Μητέρα", στο Μαρούσι, μεταφέρεται πιθανότατα εντός της ημέρας της Πέμπτης το επτά μηνών κοριτσάκι, που παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και το οποίο είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τους γονείς του.

Όπως είπε στην ιστοσελίδα thebest.gr ,o Διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, έφτασε την Τετάρτη στο νοσηλευτικό ίδρυμα η δικαστική απόφαση με την οποία αφαιρείται η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς και προβλέπει τη μεταφορά του στο ίδρυμα "Μητέρα".

Το παιδί παρέμενε στο νοσοκομείο για περισσότερο από πέντε μήνες και ενώ είχε ολοκληρωθεί επί της ουσίας η νοσηλεία του, μέχρι να μεταφερθεί στο "Μητέρα". Όπως έχει τονίσει ξανά ο κ. Μπονάνος δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και το απαραίτητο προσωπικό για να παραμείνει για φύλαξη ένα παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του κοριτσιού, με συνεργό τη γιαγιά του, έχουν ήδη απαγάγει μια φορά το παιδί από το μαιευτήριο, πριν συλληφθούν.

Πάντως, ο κ. Μπονάνος προσθέτει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό το γεγονός ότι, το να παραμένει για φύλαξη ένα υγιές παιδί στο νοσοκομείο, επί μακρόν, στερεί το κρεβάτι από κάποιο άλλο, που χρειάζεται να νοσηλευτεί. Το γεγονός αναδεικνύει την έλλειψη των απαραίτητων δομών για αυτές τις περιπτώσεις μιας και ο ρόλος των νοσοκομείων είναι διαφορετικός.