Μητέρα Φύσσα: Ο χρόνος σταμάτησε τη νύχτα που σκότωσαν το παιδί μου

Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η μητέρα του μιλά στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής".

"Η μόνη δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίσει ο Παύλος πίσω" λέει η μητέρα του. "Για μας είναι σαν εκείνη τη μέρα. μόνο που ο πόνος είναι πιο βαθύς, πιο έντονος. Είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος εκείνη τη νύχτα. Σε εκείνο το πρωινό που ήπιαμε παρέα καφέ. Και τώρα έχουν προγραμματιστεί όλες αυτές οι εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο... Αλλά για μένα δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα", εξηγεί η μητέρα του Παύλου, Μάγδα.

"Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα μου το έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το ίδιο του το εγγόνι από τους φασίστες που εκείνος πολέμησε σαν φαντάρος. Ο παππούς του Παύλου πολέμησε τους φασίστες και εκείνοι έφτασαν να δολοφονήσουν το εγγόνι του", προσθέτει και επισημαίνει ότι "σε καμία περίπτωση" η οικογένειά του δεν θέλει να "γίνει αυτό που συνέβη μετά τον Αλέξη (Γρηγορόπουλο) το 2008", στην Αθήνα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν "το γεγονός ότι ο Παύλος έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, απαλύνει καθόλου τον πόνο τους;", η Μάγδα Φύσσα απαντά: "Δεν ξέρω αν τον απαλύνει, δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχε γίνει διαφορετικά. Σίγουρα θα ήταν πιο άσχημα αν δεν είχε φανεί η αλήθεια, γιατί θα μπορούσε να μην μαθαίναμε ποτέ την αλήθεια. Το ότι ξέρουμε τι έγινε, το χρωστάμε στον Παύλο".