Δωρεάν αρτοσκευάσματα χρειάζονται απόδειξη

Δίνουν δωρεάν ψωμί και κουλούρια σε υποσιτιζόμενα παιδιά και αντιμετωπίζουν διώξεις από το ΣΔΟΕ. Αρτοποιοί στην Ξάνθη, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε δημοτικά σχολεία, έχουν συμφωνήσει με την οικεία διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να παρέχουν δωρεάν αρτοσκευάσματα σε ένδειξη καλής θέλησης σε άπορα παιδιά σε συνεννόηση με τον διευθυντή της υπηρεσίας, Σάββα Μελισσόπουλο.

Ο ίδιος ο κ. Μελισσόπουλος καταγγέλλει ότι οι αρτοποιοί αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τις Οικονομικές Αρχές καθώς δεν κόβουν παραστατικά πώλησης και τα προϊόντα που δίνουν στα παιδάκια μοιάζουν... άφαντα!

Απάντηση Μαυραγάνη σε Καπερνάρο στο Κοινοβούλιο

Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου. Άμεση ήταν η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη. "το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποιεί ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε είδους και μορφής, προκειμένου να εξεταστεί η συμμόρφωσή τους με τη φορολογική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης των αναγκαίων παραστατικών σε περιπτώσεις δωρεάν διανομής αγαθών", τόνισε ο υπουργός.

Στην Ξάνθη του 2012, στα 20 δημοτικά σχολεία της περιοχής, καταγράφονται 210 μαθητές που υποσιτίζονται, βάσει των στοιχείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.