Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στο δήμο Αθηναίων: Αθώοι όλοι!

Κανένας δε φταίει για τα πλαστά χαρτιά στο Ληξιαρχείο. Στα... μαλακά έπεσαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών γέννησης στο δήμο Αθηναίων, που αποκαλύφθηκε με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας που είχε υιοθετηθεί από Ρομά.

Ο έλεγχος που ακολούθησε της αποκάλυψης έφερε στο φως "σημεία και τέρατα", σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Οι δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων φέρονταν να έχουν αυξηθεί από 50 το 2011, σε 200 το 2012 και σε 400 μέχρι τον Οκτώβριο του 2013. Κατόπιν, διαπιστώθηκε σωρεία τραγελαφικών περιπτώσεων από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως, για παράδειγμα, γυναίκα που δήλωνε γεννήσεις κάθε έξι μήνες με ανύπαρκτες διευθύνσεις κατοικίας.

Η διευθύντρια του Ληξιαρχείου ανακηρύχθηκε, πάντως, ομοφώνως αθώα, δέκα μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Επίσης, η αρμόδια Εκτελεστική Επιτροπή επέβαλε έγγραφη επίπληξη στην προϊσταμένη και πρόστιμο αποδοχών 15 ημερών σε μία ακόμη υπάλληλο.

Οι ποινές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επεβλήθησαν κατά οριακή πλειοψηφία και με το ζόρι, καθώς χρειάστηκε να προσμετρηθεί η διπλή ψήφος της προεδρεύουσας της Επιτροπής.