Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, αύριο, με αίτημα “να μην υλοποιηθούν οι διαδικασίες ένταξης σε διαθεσιμότητα ή απόλυσης εργαζομένων”. Επίσης, τα μέλη της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι προσανατολίζεται και σε επιμέρους κινητοποιήσεις “σ’ όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες» ώστε να υπάρξει «συνδικαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων που θα αρνηθούν να καταρτίσουν και να αποστείλουν τους σχετικούς πίνακες”.

Ακόμη καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στην πανεργατική στάση εργασίας –αλλά και τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ.– που έχει προκηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη η συνομοσπονδία από κοινού με τη ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης κατά των πολιτικών λιτότητας.

Στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση συμμετέχουν 40 συνδικάτα από 23 χώρες της Ευρώπης.

Τα συνδικάτα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, έχουν εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία, ενώ στην Αυστρία το συνδικάτο των εργαζομένων θα διανείμει στους πολίτες φυλλάδιο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

Τετράωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα στην Ιταλία, ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματισθεί σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.