Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στο Δίστομο

Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας σημειώθηκε το μεσημέρι σε τράπεζα στο Δίστομο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τρία άτομα με βαρύτατο οπλισμό, πιθανότατα καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας, αποσπώντας χρηματικό ποσό που υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ, ενώ απήγαγαν έναν υπάλληλο της τράπεζας.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες βρέθηκε καμένο ολοσχερώς σε περιοχή κοντά στην τράπεζα, καθώς οι δράστες το εγκατέλειψαν για να καλύψουν τα ίχνη τους, παίρνοντας μαζί τους και τον 35χρονο ταμία. Αργότερα, οι ληστές διέφυγαν με ταχύπλοο σκάφος, περνώντας από την παραλία του Διστόμου στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου και άφησαν ελεύθερο τον όμηρο, τον οποίο παρέλαβαν αστυνομικοί για να καταθέσει όσες πληροφορίες μπορεί.

Ο 35χρονος ταμίας είναι καλά στην υγεία του, αν και, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι δράστες τον άφησαν μέσα στη θάλασσα, και χρειάστηκε να κολυμπήσει περίπου 20 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ακτή. Όπως ανέφερε η σύζυγός του, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είναι η δεύτερη φορά που σημαδεύουν τον 35χρονο υπάλληλο με καλάσνικοφ, καθώς και παλιότερα είχε βρεθεί εν μέσω ληστείας στην ίδια τράπεζα.

Αυτήν την ώρα στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από αστυνομικές δυνάμεις, που αναζητούν τους δράστες.

Τη ληστεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δεν αποκλείεται να έχουν πραγματοποιήσει άτομα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και γι' αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες και ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.