Ξεκινά το πρώτο τμήμα της νέας γραμμής του μετρό

Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται να περνάει το πρώτο τμήμα της γραμμής 4, της νέας γραμμής του μετρό της Αθήνας δηλαδή, καθώς το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα του έργου μέσα στον Σεπτέμβριο.

Η ένταξη του πρώτου τμήματος της νέας γραμμής στο Σχέδιο Ανάπτυξης ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) 2014-2020 δείχνει ότι το πρώτο κομμάτι της γραμμής 4 του μετρό πρόκειται να περάσει από τη θεωρία στην πράξη.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, ολόκληρη η γραμμή 4 θα περνάει από τις περιοχές, Περισσός-Αλσος Βεΐκου-Πανεπιστήμιο-Ευαγγελισμός-Βύρωνας-Κατεχάκη-Μαρούσι-Λυκόβρυση, έχει μήκος 33 χλμ., 29 σταθμούς και εκτιμώμενο προϋπολογισμό κατασκευής περίπου 3,3 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κομμάτι της γραμμής που αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται είναι το τμήμα Ευαγγελισμός-Άλσος Βεΐκου, το οποίο θα έχει μήκος 8,3 χιλιόμετρα και 9 σταθμούς.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 900-950 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπου και εστιάζει η Αττικό Μετρό προκειμένου να λάβει το τελικό ΟΚ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", ειδικό κλιμάκιο αναμένεται στη χώρα μας στα μέσα Σεπτεμβρίου και η κατασκευή της νέας γραμμής του μετρό θα βρίσκεται σε κορυφαία θέση στην ατζέντα των συζητήσεων.