Eξαιρούνται της αξιολόγησης και του 15% οι υπάλληλοι της ΕΥΠ

Και από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να εξαιρούνται τα στελέχη της ΕΥΠ. Σύμφωνα με αναφορές κυβερνητικών στελεχών, οι 1.300 υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών δεν θα ακολουθήσουν το νέο σύστημα αξιολόγησης και αντίστοιχων μισθολογικών προσαρμογών των υπολοίπων εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κάτι που είχε συμβεί και με την εξαίρεσή τους από τα προηγούμενα μνημόνια όταν δεν είχαν υποστεί καμία περικοπή του μισθού τους.

 
Η «απένταξη» των «Τζέιμς Μποντ» των μυστικών υπηρεσιών από το σύστημα αξιολόγησης φέρεται να έλαβε χώρα ύστερα και από επιστολή που έστειλε προ μερικών ημερών στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά η Ομοσπονδία Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΟΜΕ-ΕΥΠ) στην οποία υπήρχαν αναφορές για τις «ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας», ενώ ζητούσε ένα ειδικό σύστημα αξιολόγησης για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ.
 
Σημειώνεται ότι την τελευταία πενταετία οι υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης από τις κυβερνήσεις και εξαιρούνται από τα μέτρα λιτότητας, παρ' ότι καμία σχετική ειδική ρύθμιση δεν υπάρχει για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ, όπως αναφέρει το vima.gr