Ολονύχτιο θρίλερ στο Ιόνιο με ακινητοποιημένο σκάφος

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση ενός σκάφους με περίπου 65 μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε λίγο πριν τις έντεκα χθες το πρωί, ακινητοποιημένο στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς, στα διεθνή ύδατα, καθώς δε διέθετε καύσιμα.

Αμέσως ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον καπετάνιο του σκάφους, προκειμένου οι παράνομοι μετανάστες να μετεπιβιβαστούν σε σκάφη του Λιμενικού και να μεταφερθούν με ασφάλεια στο Αργοστόλι.

Η άρνηση των επιβαινόντων όμως να εγκαταλείψουν το σκάφος, καθώς δήλωσαν ότι θέλουν να συνεχίσουν για Ιταλία, περιέπλεξε για αρκετή ώρα την κατάσταση. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο παρέμειναν, κατόπιν εντολής του Αρχηγού του Λιμενικού, πλωτά σκάφη του Σώματος, ενώ υπήρξαν διαβουλεύσεις σε ανώτερο επίπεδο, για το εάν θα επιτρεπόταν τελικά στο σκάφος να ανεφοδιαστεί και να συνεχίσει την πορεία του στις ιταλικές ακτές.

Τέλος στο θρίλερ δόθηκε τα ξημερώματα, όταν το σκάφος εφοδιάστηκε με καύσιμα και συνέχισε την πορεία του στα διεθνή ύδατα με όλους τους επιβαίνοντες, συνοδευόμενο για αρκετή ώρα από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού κι ένα τάνκερ.

Κύκλοι του Λιμενικού Σώματος διευκρίνισαν πως από την στιγμή που οι μετανάστες κινούντο συνεχώς σε διεθνή ύδατα και δεν είχαν σκοπό την παράνομη αποβίβασή τους στις ελληνικές ακτές, δεν τέθηκε θέμα σύλληψής τους και δέσμευσης του σκάφους τους.