Ευρωπαϊκό, οικολογικό βραβείο στις Φυλακές Κασσάνδρας!

Οι αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας απέσπασαν το χάλκινο βραβείο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου: «Ευρωπαϊκό βραβείο αειφόρου ενεργειακής ανάπτυξης σωφρονιστικών ιδρυμάτων- European Substainable Energy Awards for Prisons (E-SEAP)».

Η αξιολόγηση έγινε τον περασμένο Μάρτιο σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ευρώπης που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα της εξοικονόμησης ενέργειας στις φυλακές.

"Το υπουργείο Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν στοχεύει στην υποβάθμιση, αλλά αντίθετα επιδιώκει με συνολικό σχέδιο στην ανασυγκρότηση της οργάνωσης των παραγωγικών σταδίων των διαφόρων αγροτικών φυλακών ανά την Ελλάδα, όπως εν προκειμένω και των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας", δήλωσε με αφορμή τη βράβευση, ο υπουργός Δικαιοσύνης,  Χαράλαμπος Αθανασίου. 

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου, η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των αγροτικών φυλακών πρόκειται ολοκληρωθεί και να παραδοθεί από ομάδα εργασίας εξειδικευμένων επιστημόνων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και στη συνέχεια να ξεκινήσει η υλοποίησή του.