Xτενίζουν την Αττική για τις γιάφκες του Νίκου Μαζιώτη

Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής, που προηγήθηκε της σύλληψής του, το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, και όπου τραυματίστηκαν επίσης ένας ειδικός φρουρός και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν. Μαζιώτη.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν μέσα στο σακίδιο που είχε ο καταζητούμενος τρομοκράτης κλειδιά και βρίσκονται σε προσπάθεια διασταύρωσης και εντοπισμού τουλάχιστον μίας γιάφκας. Οι έρευνες προσανατολίζονται τόσο στο κέντρο, όσο και σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, Γραμματικό και Μαρούσι.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι και η στάση που θα κρατήσουν πλέον οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη, προεξέχουσας της Πώλας Ρούπα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι λόγω της έντασης που ακολούθησε από τη σύλληψη Μαζιώτη, δεν αποκλείεται να προβούν σε λάθη, τα οποία για αυτούς μπορούν να αποβούν μοιραία, αφού ενδεχομένως να οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Πάντως από την ώρα της σύλληψης ο επιχειρησιακός θάλαμος στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει πάρει φωτιά, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Εν τω μεταξύ οι Αρχές αναζητούν το όχημα που αγόρασε ο Νίκος Μαζιώτης ως Μιχάλης Μιχελάκης.

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η συμπλοκή αστυνομικών με το Μαζιώτη

ΕΛ.ΑΣ: Ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε ως Μιχελάκης Μιχάλης

Φωτογραφία: Ο Μαζιώτης τραυματισμένος στο έδαφος

Πώς συνέλαβαν το Νίκο Μαζιώτη - Η περούκα και το ταξί

Σοβαρά τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό ο Μαζιώτης

Σύλληψη Μαζιώτη: Το αλεξίσφαιρο έσωσε τον αστυνομικό

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης - Τραυματίας αστυνομικός

Δύο τουρίστες-θύματα της συμπλοκής του Μαζιώτη με αστυνομικούς