Έληξε η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας βρέθηκαν από τις 11:00 οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση των νέων μέτρων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, ενώ έκλεισαν όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας, καθώς η πορεία των διαδηλωτών πέρασε από την οδό Σταδιου και κατέληξε στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το Κοινοβούλιο, μέσω Καραγεώργη Σερβίας.

Συνάντηση με Μανιτάκη

Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος δεν τους παρέσχε καμία διαβεβαίωση, καθώς ο υπουργός έδειξε αναρμόδιος για το θέμα.

Οι επόμενες κινήσεις των διαμαρτυρόμενων

Όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι διοργανώνουν νέα συγκέντρωση το Σάββατο στις 12:00, που θα ξεκινήσει και πάλι από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε νέα 48ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, ενώ ειδικότερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων δε θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους ούτε την Κυριακή. Η αποκομιδή απορριμμάτων θα ξεκινήσει ξανά από Δευτέρα.

Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ επαναπροκήρυξε αποχή από κάθε εργασία για αύριο Σάββατο 10 και μεθαύριο Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδιωκόμενη εφαρμογή των σκληρών μέτρων που ψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει νέα συνεδρίαση των φορέων, οπότε είναι πιθανό οι κινητοποιήσεις -επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες- να συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, δημιουργώντας περισσότερο εκτεταμένο πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων σε περίπτωση συνέχισης.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα, στο μεταξύ, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.