Συνελήφθησαν ελεγκτές με πλαστά μπλοκάκια για πρόστιμα

Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τέσσερα άτομα, εκ των οποίων δύο ελεγκτές εισιτηρίων των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. και δύο τυπογράφοι για την εμπλοκή τους στην κατάρτιση πλαστών μπλοκ παραβάσεων και εικονική βεβαίωση προστίμων σε επιβάτες των οδικών αστικών συγκοινωνιών. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης και απιστίας σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνέργεια και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση. 

Η δράση τους προσδιορίζεται από τον Απρίλιο του 2013 και, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, εκτιμάται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν, ζημιώνοντας παράλληλα την Ο.ΣΥ., κυμαίνονται από 50.400 έως 90.720 ευρώ.  

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (21.06.2014) το μεσημέρι, δυο υπάλληλοι - ελεγκτές κομίστρου της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και δύο ιδιώτες - τυπογράφοι, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση κατάρτισης πλαστών βεβαιώσεων παράβασης και εικονικής επιβολής προστίμων σε επιβάτες με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, οι δυο υπάλληλοι - ελεγκτές της Ο.ΣΥ., ηλικίας 31 και 32 ετών, καθώς και ο ένας τυπογράφος, ηλικίας 44 ετών κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 ετών κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

 

Όσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, στις 20.06.2014 το μεσημέρι, οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 72 ευρώ σε 25χρονη ημεδαπή, η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο. Η 25χρονη πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο, προκειμένου όπως την ενημέρωσαν σχετικά, να μειωθεί η αξία του στο μισό, παρέλαβε ένα στέλεχος της πράξης βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε, χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει προηγουμένως στους ελεγκτές.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη αναζήτησε την ταυτότητά της και μετέβη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές, ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση.

 

Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας οι δυο εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν (21.06.2014), ενώ εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού σε λεωφορεία του προαναφερόμενου Οργανισμού.