Στις 17:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παραλύουν το Σύνταγμα

Συνεχίζονται αμείωτες οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί το συλλαλλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος και νωρίτερα του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ομονοίας.

"Χορός" απεργιών έχει στηθεί στην πόλη. Συνεχίζονται οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως και εκείνες των μηχανικών. Απεργούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους που άρχισαν τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Απεργούν επίσης οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι πανεπιστημιακοί. Στη Δυτική Ελλάδα θα απεργήσουν ακόμη και οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια. Στάση εργασίας από τις 16:00 έως τις 19:00 για τους δημοσιογράφους, 24ωρες επαναλαμβανόμενες για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Απεργούν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση της συνεδρίασης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
 
Συν τοις άλλοις, οι δικηγόροι απεργούν μέχρι και την Παρασκευή και έως την Τετάρτη απεργούν τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Έως τις 18 Νοέμβριου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εισαγγελείς.
 
Συνεχίζεται από χθες η 48ωρη γενική απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων. Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου εξαιτίας της απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό θα μείνει σήμερα η Αθήνα μέχρι τις 15:00. Τα δρομολόγια ξεκινούν τη συγκεκριμένη ώρα για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θα κατέβει στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 17:00 στο Σύνταγμα. Στο μεταξύ, οι συρμοί δε θα πραγματοποιούν στάση σε τέσσερις σταθμούς: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη και Ευαγγελισμός.

Αντίστοιχα, το τραμ θα λειτουργήσει για τον ίδιο σκοπό από τις 13:00 και μετά. ΟΣΕ, Προαστιακός, λεωφορεία και τρόλεϊ δε θα λειτουργήσουν. Δεμένα θα μείνουν τα καράβια στα λιμάνια, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Από τις 12:00 έως τις 16:00 πραγματοποιούν στάσεις εργασίες οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των ταξί.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου. Τα συνδικάτα, πάντως, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλης μορφής κινητοποιήσεις.