Κούγιας: Αγανάκτηση κι απογοήτευση για την πρόταση του εισαγγελέα

Αγανάκτηση και απογοήτευση για την πρόταση του εισαγγελέα στην υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκης εκφράζουν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο τελευταίος.

Διαβάστε: Εφετείο: Ένοχος για συνέργεια στην υπεξαίρεση ο Παπαγεωργόπουλος

Ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζει μάλιστα “επικίνδυνο και πρωτοφανές για τη δικαιοσύνη γεγονός” τη δημοσιοποίηση της καταδικαστικής πρότασης του εισαγγελέως της έδρας δυο μέρες πριν τη σημερινή του αγόρευση, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη”, στην οποία όπως αναφέρει ο αρχισυντάκτης είναι σύζυγος της πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χρύσας Αράπογλου.

“Είναι τραγικό μετά από τέτοια αναλυτική διαδικασία ο Εισαγγελέας της έδρας να μην επικαλείται τίποτα από αυτά, τα οποία απεδείχθησαν μετά από ερωτήσεις του Προέδρου και μελών του Δικαστηρίου κατά το εξάμηνο αυτό, και να χρησιμοποιεί ως μόνο αποδεικτικό στοιχείο τον επικίνδυνο κακοποιό Παναγιώτη Σαξώνη και με μόνο αυτόν, κάτι που απαγορεύει ο νόμος, να ζητά την καταδίκη των Παπαγεωργόπουλου – Λεμούσια”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Τόσο ο εντολέας μου όσο κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στην κρίση του Δικαστηρίου και επιμένουμε στην αθωότητα των κυρίων Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια, δηλώνοντας ανικανοποίητοι από την πρόταση του κ. Εισαγγελέως της έδρας, η οποία οδηγεί στο ποινικό αποτέλεσμα της μετατροπής της ισοβίου καθείρξεως σε πρόσκαιρη κάθειρξη, απόφαση, η οποία κατά την κρίση μας είναι άδικη”, καταλήγει ο Αλέξης Κούγιας.