Σύντροφος Ρένας Δούρου: Γιατί υπογράψαμε σύμφωνο συμβίωσης

Ο Γιάννης Μπενίσης, ο σύντροφος της Ρένας Δούρου, επέλεξε συνειδητά να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όλο το διάστημα του προεκλογικού της αγώνα.

Η πολιτική πείρα του συντρόφου της στο χώρο της Αριστεράς αποτελούσε πάντα πολύτιμο οδηγό και σύμβουλο για την ίδια. «Η επιτυχία είναι δική της. Εγώ τη βοήθησα σε πρακτικά θέματα, δεν έκανα κάτι σπουδαίο» λέει ο κ. Μπενίσης στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα της Κυριακής".

Όσοι γνωρίζουν τον επιχειρηματία, τον οποίο η κ. Δούρου γνώρισε πριν 8,5 χρόνια σε μια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον περιγράφουν ως ανοιχτό και ζεστό άνθρωπο, με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.

Είναι πτυχιούχος μαθηματικός και από τους πρώτους Έλληνες που ασχολήθηκαν με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά.

Ο κ. Μπενίσης και η κ. Δούρου επισημοποίησαν τη σχέση τους πριν 3,5 χρόνια επιλέγοντας να μην παντρευτούν, αλλά να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης. Έκτοτε συγκατοικούν σε σπίτι στην Πεντέλη, όπου ο επιχειρηματίας ζει εδώ και 30 χρόνια.

"Το σύμφωνο συμβίωσης ήταν κοινή μας επιλογή, εκφράζει και τους δυο μας. Υπάρχει αυτή η αντίληψη, ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι. Γιατί τότε μένουν μαζί", λέει ο κ. Μπενίσης .

Η άποψή του ταυτίζεται απόλυτα με της συντρόφου του, που σε παλιότερη συνέντευξή της είχε πει: "Το σύμφωνο που υπογράψαμε με το σύντροφό μου δεν είναι λιγότερο σημαντικό ή ισχυρό ως δέσμευση από το να είχαμε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Τις σχέσεις ζωής, το πόσο αγαπάς, τιμάς και φροντίζεις τον σύντροφό σου, δεν τις κρίνουν τα χαρτιά και οι υπογραφές, ούτε καν οι τελετές. Είναι μια διαφορετική επιλογή για να επισφραγίσουμε τη δέσμευση του ενός προς τον άλλο και να λύσουμε πρακτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή ενός ζευγαριού που ταίριαζε περισσότερο στη δική μας αντίληψη και νοοτροπία".