Αλλαγή στο τοπίο του καιρού με νεφώσεις και καταιγίδες

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένουμε την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα ενώ θα πνέουν και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι οι οποίοι στα νότια πελάγη θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 8 έως 26 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 28 και τοπικά 30 στη δυτική Ελλάδα, 12 έως 26 στο βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 30 και τοπικά 32 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από τα ανατολικά με ένταση έως 7 και τοπικά στα νότια τμήματα 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένιση από το βράδυ, ενώ και στον Κορινθιακό το ανατολικό ρεύμα θα είναι αρκετά ισχυρό φτάνοντας πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα είναι ανατολικοί – νοτιοανατολικοί από 6 έως και 8 μποφόρ.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, στο weather.gr.