Άρνηση του εμπορικού συλλόγου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις

Αρνητική ήταν η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στην πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ “ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση των νέων μέτρων της Τρόικα”.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα ότι :

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει εν πολλοίς τις ίδιες θέσεις και διεκδικήσεις με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ωστόσο:

1. Αρνούμαστε το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Μία Αθήνα με κλειστά καταστήματα και δρόμους αποτελεί εξομοίωση μίας χρεωκοπημένης Ελλάδος και σε καμία περίπτωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δεν επιθυμεί να έχει συμμετοχή σε κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε άλλωστε, ότι όσες φορές μέχρι σήμερα έκλεισαν καταστήματα αυτό δεν έγινε κατά βούληση αλλά υπό τον φόβο των βανδαλισμών.

2. Δεν συμμετέχουμε σε μετωπικές μορφές διαμαρτυρίας φορέων και ομάδων με ετερόκλητες αξιώσεις και υπό την σημαία μίας αόριστης αντίδρασης. Οι διεκδικήσεις των εμπόρων είναι συγκεκριμένες και δεν πρέπει να ευτελίζονται και να υποτιμώνται υπό την σκιά διχαστικών ψευδο-διλημμάτων, που υπονομεύουν την όποια προσπάθεια αποτελμάτωσης της πατρίδας μας.

3. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει επιλέξει να στέκεται δημιουργικά στο πλευρό των εμπόρων της Αθήνας, μέσω των καθημερινών πρωτοβουλιών ενάντια στην απαξίωση της πόλης και της αγοράς της, με δράσεις και παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την αναβάθμιση της πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει 10ήμερο φθινοπωρινών προσφορών εμπορευμάτων (1-10.11) και ως εκ τούτου δε μπορεί να συμμετέχει στις προτεινόμενες κινητοποιήσεις, αποτελώντας συγχρόνως ένα κρίκο στην αλυσίδα απεργιών και διαδηλώσεων, που θα μετατρέψει το 10ήμερο αυτό σε περίοδο αναγκαστικής αργίας.