Τριήμερη απεργία για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Χωρίς γιατρούς στα νοσοκομεία θα μείνει η χώρα τις τρεις πρώτες εργάσιμες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες για τη Δευτέρα 5, Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Κατά τις ημέρες αυτές, όπως γίνεται αντιληπτό, στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις συνεχείς περικοπές στο σύστημα που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε κατάρρευση και τους εργαζόμενους στις εξάντληση.

Ειδικότερα όπως διαπιστώνουν στα μέτρα που έρχονται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνεται περικοπή κατά 1,5 δισ. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του ειδικού ιατρικού μισθολογίου, μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.

Πέραν των παραπάνω, οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών. για τον ελληνικό λαό.

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να κηρύξει απεργία για την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και να προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική απεργία διαρκείας.