Στον ανακριτή ο Λιακουνάκος για τον “Ηλεκτρονικό Πόλεμο”

Στις 14 Μαΐου θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνακος ο οποίος ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος "Ηλεκτρονικός Πόλεμος" .

Ο επιχειρηματίας ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είναι ένας απο τους 19 κατηγορουμένους για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος, που αφορά στην προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου απο το 2001 εώς το 2009, προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, ενω οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν στα αδικήματα της απιστίας, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας η οποία ξεκίνησε το 2012 , διαπιστώθηκε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δόθηκε προκαταβολή στην εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου χωρίς ωστόσο η Ελλάδα να παραλάβει το έργο.