Χαλάει ο καιρός από το βράδυ

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά απόψε το βράδυ με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές κατά τόπους. Οι νότιοι άνεμοι θα είναι έντονοι και στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ τοπικά.

Πιο συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και βόρεια), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων. 

Στην Αττική, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Ύφεση του καιρού αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.

Την Παρασκευή έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και εκεί θα εξασθενήσουν.

Στο μεταξύ, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στη δρομολογιακή γραμμή μεταξύ Κυλλήνης  -Ζακύνθου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Δεν εκτελούνται, επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων ανοιχτού Τύπου στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, "μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων".