Εθνικές επέτειοι: Τι προτείνει ο Μπουτάρης αντί παρελάσεων

Να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους, προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

"Πηγαίνω στις παρελάσεις επειδή είμαι δήμαρχος και είναι υποχρέωσή μου να πηγαίνω στις παρελάσεις. Ας πούμε ότι τις παρελάσεις τις δέχεσαι, αλλά οι παρελάσεις δε γίνονται για τους επισήμους", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Τετάρτης.

"Οι παρελάσεις γίνονται για να τις χαρεί ο κόσμος. Ποιος κόσμος τις χαίρεται τώρα, όταν τον έχει απομονωμένο; Υπάρχουν μερικοί επίσημοι από εδώ και μερικοί απο εκεί και αριστερά και δεξιά πάνω από 500 αστυνομικοί για να μη γίνονται φασαρίες", συμπλήρωσε.

"Πρέπει να μάθουμε να γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους με πιο σύγχρονο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για τις μαθητικές παρελάσεις. Παρελαύνουν νεαρά αγόρια και κορίτσια, όμορφα παιδιά της νεολαίας. Μερικά κορίτσια φορούν φούστες σαν... ζώνες και παρελαύνουν καμαρωτές. Αν τις ρωτήσεις, ξέρουν άραγε για ποιον λόγο γίνεται η παρέλαση;", αναρωτήθηκε.

"Να ρίξω μια ιδέα: Μπορούμε να κάνουμε μια εκδήλωση, σε ό,τι αφορά την πόλη μου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που υπάρχει χώρος, που να τη χαίρονται όλοι οι πολίτες, χωρίς να κλείνουν και οι δρόμοι. Να έρχονται εκεί, με τις σημαίες τους, να γιορτάζουν και να είναι σαν έκθεση, να μαθαίνουν τι σημαίνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και τι έκαναν", συμπλήρωσε ο δήμαρχος, αναφορικά με τις παρελάσεις των εθνικών επετείων.

Εσείς τι λέτε; Σχολιάστε