Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μηχανικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 12 το μεσημέρι. Το Σάββατο θα συνεδριάσει στην Αθήνα η κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ για να καθορίσει το πλαίσιο νέων κινητοποιήσεων.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου αποφάσισε την ομόφωνα σήμερα, τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των κινητοποιήσεων των διπλωματούχων μηχανικών έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, μετά από εισήγηση του προέδρου της Χρήστου Σπίρτζη, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη απόφασή της.

Το ΤΕΕ ζητάει να προηγηθεί διάλογος και να μην υλοποιηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράκαμψη της διαδικασίας, η οποία αφορά την υποχρεωτική καταγραφή στη βάση δεδομένων που διαχειρίζεται το ΤΕΕ για την παροχή βεβαιώσεων που εκδίδονται από τους διπλωματούχους μηχανικούς για τη σύναψη συμβολαιογραφικών πράξεων.

Στο μεταξύ, ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με την αναστολήλειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).