Νέο λουκέτο Παρασκευή και Δευτέρα στα φαρμακεία

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν την Παρασκευή 14 Μαρτίου και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά από ομόφωνη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο κλάδος με τα λουκέτα επιχειρεί να ανατρέψει τις προθέσεις της τρόικας για μείωση του ποσοστού κέρδους, διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ αλλά μεταξύ άλλων και αλλαγή του τρόπου χορήγησης αδειών σε νέα φαρμακεία. Πρόκειται για τη δεύτερη 48ωρη απεργία του κλάδου καθώς ήδη έχει υπάρξει ένα διήμερο λουκέτο.
 
Στο μεταξύ ο κλάδος επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι δεν έχει διαφωνίες με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων, διαφωνία που εστιάζεται στις απόψεις της τρόικας.
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι συμφωνούν με μόνο εμπόδιο την πλευρά των δανειστών, οι οποίοι επιμένουν σε άμεσες αλλαγές τόσο για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) όσο και για το ποσοστό κέρδους του κλάδου.