Ποιοι απεργούν την Τετάρτη

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΑΔΕΔΥ "ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου τομέα", για την Τετάρτη.

Η κινητοποίηση έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι τομείς στο Δημόσιο Τομέα να απεργούν, ενώ στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα).

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (λοκάουτ), κατάργηση τριετιών και παραπέρα μείωση του κατώτερου μισθού.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Συμμετοχή δικαστικών και νοσοκομειακών γιατρών

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στο δημόσιο το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), αποφάσισε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και στις 19- 20 Μαρτίου 2014.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα συμμετέχει και στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ης Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  για αύριο Τετάρτη ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο Δημόσιο.