Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη Σταδίου

Διαδηλωτές που έχουν κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να βρεθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, λίγο πριν τις 12:00 της Πέμπτης.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί με την αφορμή της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιόακιμ Γκάουκ, που περιλαμβάνουν αποκλεισμό της οδού Σταδίου.

Στη συμβολή με την οδό Ομήρου, βρέθηκε το μεγαλύτερο μπλοκ διαδηλωτών και η Αστυνομία προσπάθησε να τους απομακρύνει. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τους διαδηλωτές που έσπασαν το μπλόκο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Εκείνη την ώρα, η Αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

O Χαράλαμπος Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ, υποστηρίζοντας ότι δήλωσε πάρα πολλές φορές ότι ήταν ευρωβουλευτής, ωστόσο "η μανία τους ήταν τέτοια που δεν άκουγαν τίποτα".

Σε ανακοίνωσή τους, οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μαζί με εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τονίζουν: "Εν όψει των εξελίξεων και συγκεκριμένα την κατάθεση της τροπολογίας από τον κ. Μητσοτάκη, σχετικά με τη δυνατότητα να απολύονται οι υπάλληλοι του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α., ακόμη και μέσα στο 2μηνο πριν τις εκλογές που όριζε ο Ν.3870/2010 άρθρο 17, αυτό έχει σαν στόχο να απολύσουν όλους εμάς τους σχολικούς φύλακες των οποίων η διαθεσιμότητα τελειώνει στις 23 Μαρτίου 2014".

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έβαλαν μέλη του μπλοκ των εκπαιδευτικών σε κλούβα για να τους προσαγάγουν στο αστυνομικό Τμήμα, όμως συνάδελφοί τους, ανώτεροι σε βαθμό, τους άφησαν ελεύθερους.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε συγκέντρωση συνδικάτων στην Ομόνοια για την ανεργία και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν συνάντηση με τον Γ. Βρούτση, ο οποίος δεν βρισκόταν στο γραφείο του, και να προσπαθούν να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΚΕ: Αυταρχική στάση της κυβέρνησης έναντι των ανέργων

Τα επεισόδια στην πορεία των συνδικάτων καταδίκασε το ΚΚΕ, χρεώνοντας στην κυβέρνηση αυταρχική και προκλητική στάση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει πως αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας "έγραψε στα "παλιά της παπούτσια" την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι χτυπήθηκαν δεκάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης.

"Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία", καταλήγει.