Δημιουργούνται τμήματα κατά της ρατσιστικής βίας

Ως “απάντηση” σε σχέση με τη ρατσιστική βία εμφανίζονται οι σημερινές δηλώσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, που συνδέονται με τη δημιουργία τμημάτων της αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας αρχικά στις υποδιευθύνσεις της κρατικής ασφάλειας της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια στις υποδιευθύνσεις ασφαλείας της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.

Με τη λειτουργία των τμημάτων αυτών οι αλλοδαποί που δέχονται από οποιοδήποτε άτομο κακοποίηση ρατσιστικής βίας θα μπορούν είτε οι ίδιοι αυτοπροσώπως είτε μέσω των δικηγόρων τους ή ακόμα και ανώνυμα, να το καταγγέλλουν στις αστυνομικές αρχές.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος με τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας που παρατηρούνται με αποτέλεσμα να ανακοινώνει νωρίτερα από ό,τι σκεφτόταν τη λήψη μέτρων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, έχει καταρτιστεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο βρίσκεται στο ΣτΕ και μόλις ολοκληρωθεί θα γίνει δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και θα τεθεί σε ισχύ.