Κάτοικος Κεφαλονιάς: Κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ σε σκηνές

Σεισμόπληκτη θα κηρυχθεί από ώρα σε ώρα όλη η Κεφαλονιά σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Σίμο Σιμόπουλο.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι αναγκάζονται να ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς μεγάλος είναι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το σεισμό.

“Κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ μέσα στις σκηνές που μας έδωσε ο στρατός”. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μαντζαβινάτα Παλικής στην Κεφαλονιά, Πέτρος Βιτωράτος, περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο νησί μετά το δεύτερο μεγάλο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο κύριος Βιτωράτος, πρόσθεσε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι Κεφαλονίτες είναι δυνατοί και έχουν μάθει να ζουν στα δύσκολα. Όπως είπε “καλούμαστε εμείς που είμαστε πιο δυνατοί να φέρουμε κοντά μας εκείνους που δεν έχουν τόσο ισχυρή ψυχολογία μετά το χτύπημα του σεισμού”.

Ήδη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο «Δευκαλίων». Ένα C-27 και ένα αρματαγωγό αναμένονται στο νησί, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και ενημερώνεται συνεχώς.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, παρουσιάζεται ανάγκη για χημικές τουαλέτες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο λιμάνι του Ληξουρίου, αλλά και για κοντέινερ. Όπως λέει μάλιστα, "γίνεται καταμέτρηση των ζημιών για να δούμε τι ελλείψεις υπάρχουν και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τις καλύψουμε".

"Ο κόσμος φοβάται. Υπάρχουν σπίτια, που δεν έχουν πρόβλημα, αλλά οι πολίτες της Κεφαλονιάς έχουν τρομοκρατηθεί από τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα", σημειώνει ο κύριος Παρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ" για την Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Χωρίς νερό και ρεύμα το Ληξούρι και πολλά χωριά