Μείωση των παροχών στα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Από την 1η Γενάρη αλλάζει ο υπολογισμός των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από επίδομα ανεργίας, όπως έκανε γνωστό ο ΟΑΕΔ. Μειώνονται αντίστοιχα οι ημέρες που δικαιούνται το επίδομα όσοι έχουν χάσει τις δουλειές τους και το λαμβάνουν.

Για το επίδομα ανεργίας, ο Οργανισμός θα εξετάζει πόσα επιδόματα έχει εισπράξει ο δικαιούχος από το 2009.

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2013 το maximum των ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας ορίζεται στα 450 στο σύνολο για τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Από την 01/01/2014, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας μειώνονται ακόμη περισσότερο και καθορίζονται στα 400 στην τετραετία.

Για την οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων τονίζεται πως για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση θα αντιστοιχεί πλέον σε τρεις ημερήσια επιδόματα ανεργίας, αντί για έξι.

Για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό, που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης, θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου στο σύνολο. Καταργείται συνεπώς η ρύθμιση παροχής του επιδόματος με έστω τετράμηνη επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Για την οικονομική ενίσχυση Πάσχα οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12,5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου).