Οι άλλοι… επικηρυγμένοι της Αστυνομίας

Η σημερινή απόφαση της επικήρυξης των καταζητούμενων Χριστόδουλου Ξηρού, Νίκου Μαζιώτη και Πώλας Ρούπα, καθώς και των δύο άγνωστων δραστών της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, δεν είναι ασφαλώς πρωτοφανής, είναι όμως ίσως η πλέον πολυσυζητημένη.

Η πιο πρόσφατη επικήρυξη από την Ελληνική Αστυνομία ήταν επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή, το 2011, και αφορούσε στον... αιωνίως καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, έναντι ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ – ακριβώς όσο... κοστολογούνται σήμερα οι καταζητούμενοι Ξηρός, Μαζιώτης και Ρούπα.

Πάντως, η επικήρυξη αυτή δε συνεισέφερε κάτι στις έρευνες για τον εντοπισμό του “Φαντομά”, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος μέχρι και σήμερα.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2009 και επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η ΕΛ.ΑΣ. είχε επικηρύξει έναντι 600.000 ευρώ τους Μάριο Σεϊσίδη, Σίμο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, τους λεγόμενους και “ληστές με τα μαύρα”, οι οποίοι θεωρείτο ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Την ίδια χρονιά, για ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ είχαν επικηρυχθεί οι άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες της επίθεσης με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.