Δημόσιο: Πλαφόν 25% στους άριστους υπαλλήλους

Μόνο το 25% του προσωπικού των δημοσίων υπαλλήλων κάθε γενικής διεύθυνσης θα μπορεί πλέον να παίρνει άριστα στο βαθμολόγιο, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αναμένεται να τεθεί σήμερα Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, κατ΄ αυτόν τον τρόπο το υπουργείο θέλει να βάλει ένα πλαφόν στους αριστούχους, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο κατά τις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης να βαθμολογείται το σύνολο σχεδόν του προσωπικού με άριστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες. Οι άριστοι που θα είναι το 25% του προσωπικού, οι μέτριοι, που θα αποτελούν το 60%, και οι μετεξεταστέοι, δηλαδή οι υπάλληλοι με τη χαμηλότερη απόδοση, όπου θα τοποθετείται το 15%.

Οι υπάλληλοι με τις χαμηλότερες βαθμολογίες θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, ή ακόμα και να εξέλθουν οριστικά από το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι τον τρόπο που θα μοιράζεται η ποσόστωση θα τον αποφασίζει ο επικεφαλής κάθε γενικής διεύθυνσης, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι δεν θα αξιολογούνται σε κάθε τμήμα χωριστά, αλλά συνολικά σε κάθε υπηρεσία.