Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον φυγά Χριστόδουλο Ξηρό

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο νόμιμης άδειάς του, .

Όπως εκτιμά ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος όμως όπως είπε δεν είχε επικοινωνία μαζί του, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της "17 Νοέμβρη" έλαβε "μία πολιτική απόφαση" και απέδρασε. Ο Χ. Ξηρός έπρεπε να εμφανιστεί την Δευτέρα σε Αστυνομικό Τμήμα της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο νόμιμης άδειας λόγω Γιορτών.

Έρευνα για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς ο καταδικασθείς για την υπόθεση της "17 Νοέμβρη" δεν εμφανίστηκε, ως όφειλε, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική.

Ο Χ. Ξηρός είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι βρέθηκε εγκαταλελειμένο το αυτοκίνητο της αδερφής του στη Φλώρινα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία σε όλες της άδειες μέχρι τώρα, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν τυπικότατος και επέστρεφε πάντα στις φυλακές, ενώ το ίδιο έκανε και με την τελευταία άδεια μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Χριστόδουλος Ξηρός δικαιούνταν κανονικά άδεια, καθώς η νομοθεσία δεν κάνει εξαίρεση για τους καταδικασθέντες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Μάλιστα από τους καταδικασμένους για την υπόθεση της "17 Νοέμβρη" έχουν λάβει άδεια όλοι πλην του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η συγκεκριμένη ήταν η έβδομη άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος το 2011 μετακόμισε από την πτέρυγα όπου κρατούνται οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη, στην Ε΄πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Tην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα αδειών για συγκεκριμένους κρατούμενους, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού στο θέμα της μη εμφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού, στο αστυνομικό τμήμα χθες, ενώ βρίσκεται σε άδεια από τις φυλακές.

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η τοποθέτηση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού Φρ.Ραγκούση, που χαρακτήρισε την εξαφάνιση του καταδικασμένου για την 17 Νοέμβρη "πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του".

Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του Φρ.Ραγκούση περί "επαναστατικού καθήκοντος" του Χριστόδουλου Ξηρού και τόνισε:

"Αποδεικνύεται ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι. Αν θεωρούν καθήκον τους να αποδράσουν και να επιτεθούν στην κοινωνία, η κοινωνία θα πρέπει να πάρει μέτρα. Η Δημοκρατία δίνει τα ίδια δικαιώματα για όλους, αλλά πρέπει να προστατευθεί. Όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων, επιβεβαιώνεται αυτές οι εκτιμήσεις μας".