Αθήνα: Καθαγιάστηκαν τα νερά στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. Από νωρίς το πρωί, παρά το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.

Στην τελετή παρέστησαν ο δημάρχος Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας.

"Ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων βρίσκει την Ελλάδα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Την περσινή χρονιά δείξαμε ότι μπορούμε να βάζουμε στόχους και να τους επιτυγχάνουμε. Το 2014 μπορεί να είναι μια χρονιά που μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα σε όλα τα επίπεδα. Να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια χώρα που κερδίζει", τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Κεφαλογιάννη.

"Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί την ελπίδα και την αισιοδοξία. Ελπίδα και αισιοδοξία που χρειάζεται ο Ελληνικός λαός. Περάσαμε δύσκολα χρόνια αλλά πλέον ελπίζουμε βάσιμα ότι πολλά άλλαξαν. Το 2014 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη, μειώνεται η ανεργία και επιστρέφουμε στις αγορές, μπαίνουμε δηλαδή στην μετά μνημόνιο εποχή", σημείωσε, από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης.

Στη συνέχεια, όπως είναι καθιερωμένο, πραγματοποιήθηκε αγιασμός και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, όπου επίσης έδωσε το παρών ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.