Πορεία τραπεζοϋπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία βρίσκεται σήμερα η ΟΤΟΕ. Οι τραπεζοϋπάλληλοι πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη του κλάδου της περίθαλψής τους στον ΕΟΠΥΥ.

Η ΟΤΟΕ εξέδωσε χθες ανακοίνωση και χαρακτήρισε την πολιτική ένταξης του ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ ως "τροπολογία λαιμητόμο της Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους, με μοναδικό σκοπό τη ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων".

Δίωρη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Στο μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι με δίωρη στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 11:00 και προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εφετείο. Οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται ενάντια στο σκληρό πακέτο των νέων μέτρων και στις περικοπές των αποδοχών τους.

Στο Σύνταγμα θα βρεθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη του ταμείου τους, ΕΤΑΑ, στον ΕΟΠΥΥ.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

"Οι βίαιες διαδικασίες ένταξης του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ ένα μόνο στόχο μπορούν να πετύχουν: την κατάρρευση ενός υγιούς επιστημονικού ταμείου, παρά τις λεηλασίες που έχει υποστεί, σε ένα φορέα υπερχρεωμένο και ελλειμματικό, που καμία εγγύηση για Υγεία και Περίθαλψη δεν μπορεί να προσφέρει στους ασφαλισμένους του", αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά ΕΙΝΑΠ.