Έριξαν πάνω από 20 σφαίρες στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Πυροβολισμοί έπεσαν στις 3:30 έξω από την οικία του πρέσβη της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολντ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ έχει αποκλειστεί η οδός Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με τη μαρτυρία του σκοπού, ήταν τέσσερις. Τα άτομα αυτά πλησίασαν το σπίτι και πυροβόλησαν περισσότερες από 20 φορές, με τέσσερις κάλυκες να σφηνώνονται στην καγκελόπορτα.

Τη στιγμή της επίθεσης ο πρέσβης βρισκόταν στο εσωτερικό της οικίας. Επίσης, υπήρχε και αστυνομικός στο ειδικά διαμορφωμένο φυλάκιο που υπάρχει στην είσοδο, ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές, δεν έστρεψαν τα όπλα τους προς τη μεριά του αστυνομικού.

Με τον διπλωμάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν και τρεις προσαγωγές. Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για τις έρευνες. Εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες, όπως και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο κτίριο.

Η οδός Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι παραμένει αποκλεισμένη.