Σε επίσχεση οι ειδικευόμενοι στην Πολυκλινική

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Πολυκλινική, στην Ομόνοια, μετά από απόφαση του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών του νοσοκομείου.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, η επίσχεση είναι το μόνο μέσο αντίδρασης για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από την αρχή του 2012.

Λόγω της επίσχεσης εργασίας των ειδικευόμενων, διευθυντές κλινικών ζήτησαν να σταματήσουν οι εφημερίες για το διάστημα αυτό, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Όπως τονίζουν οι ειδικευόμενοι, από τις αρχές του έτους η Πολυκλινική συνενώθηκε με το πρώην 3ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα τα ήδη μειωμένα κονδύλια του νοσοκομείου, να μοιράζονται και στα δύο νοσοκομεία.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να λάβουν τα δεδουλευμένα ή να λάβουν σαφείς απαντήσεις για την εξόφλησή τους, καθώς τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης για τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Επισημαίνεται ότι οι ασθενείς του νοσοκομείου εξυπηρετούνται κανονικά από τους περίπου 150 ειδικούς γιατρούς και τους επιμελητές του νοσοκομείου.