Προς αναβολή η απολογία Τομπούλογλου

Πολύ κοντά σε αναβολή βρίσκεται η απολογία του, πρώην προέδρου του Αγλαΐα Κυριακού και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Τομπούλογλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Τομπούλογλου επρόκειτο να απολογογηθεί την Παρασκευή για την υπόθεση των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων ύψους 25.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε εκβιαστικά από επιχειρηματία.

"Πιστεύω στο θεό και στη δικαιοσύνη και η αλήθεια θα φανεί" είπε προσερχόμενος στα δικαστήρια, όπου έλαβε προθεσμία για σήμερα, Παρασκευή. 


Ο Τομπούλογλου αντιμετωπίζει βαρύνουν κακουργηματικές κατηγορίες.

Παρά το ότι το ποσό είναι μικρότερο του ορίου που μπορεί να προσδώσει κακουργηματικό χαρακτήρα στη δωροδοκία, οι εισαγγελικές αρχές ξεπέρασαν το νομικό σκόπελο, καταλογίζοντάς του ένα βαρύτερο κατηγορητήριο με την κατ' επάγγελμα απόπειρα εκβίασης, στηριζόμενες στο γεγονός ότι εκμεταλλεύθηκε το αξίωμά του για να προσπαθήσει να εισπράξει μεγαλύτερο ποσό.

Εις βάρος του 40χρονου συνεργάτη του ασκήθηκε επίσης δίωξη για αντίσταση κατά της Αρχής.

Διαβάστε ακόμα : Απολύεται από την Εθνική Τράπεζα ο Τομπούλογλου

Θυμίζουμε ότι ήδη η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στη διαγραφή του αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι συνελήφθη για εκβίαση. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία «με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Αποκαλυπτικοί ήταν οι διάλογοι που είχε ο κατηγορούμενος με το «καλωδιωμένο» τρίτο πρόσωπο που έκανε τις «διαπραγματεύσεις» για το τελικό ποσό. 

Οι διάλογοι, όπως αναφέρεται στον Τύπο της Παρασκευής, καταγράφηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στην οποία απευθύνθηκε το θύμα του εκβιασμού για τη σχετική καταγγελία.

Ο διευθυντής της εταιρείας κατήγγειλε ότι ο κ. Τομπούλογλου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή» ύψους 190.000 ευρώ.

«Για μένα δεν θα βγει τίποτα; Εγώ βλάκας είμαι;» φέρεται να λέει ο κ. Τομπούλογλου, ενώ ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις φράσεις που χρησιμοποιούσε, προκειμένου να μην τον παγιδεύσουν.

Μιλούσε για «εισιτήρια» και «μέρες άδειας», αναφερόμενος στο ποσό που θα εισέπραττε. 

Μετά από αρκετά παζάρια, το τελικό ποσό ορίστηκε στα 25.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου προκαλούσε και τον ενδιάμεσο να «πάρει κάτι».