Δωρεάν ρεύμα για τις ημέρες με αιθαλομίχλη

Σε ισχύ βρίσκεται ήδη η υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας θα παρέχεται δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ για τις μέρες που παρατηρείται συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων μεγαλύτερη από τα ανώτατα όρια, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα νοικοκυριά που υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα έχουν δωρεάν ρεύμα για τις διπλάσιες μέρες από αυτές κατά τις οποίες υπάρχει σύσταση από το υπουργείο Περιβάλλοντος για υπερβολική συγκέντρωση σωματιδίων. Δηλαδή, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, αν για παράδειγμα το υπουργείο Περιβάλλοντος εκδώσει ανακοίνωση για τέσσερις ημέρες σε ένα μήνα, συστήνοντας τον περιορισμό της χρήσης τζακιών, από το λογαριασμό των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου θα αφαιρείται το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος για οκτώ ημέρες.

Σκοπός της απόφασης αυτής είναι να ενθαρρυνθούν οι πολίτες που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, που καταναλώνουν ρεύμα (π.χ. κλιματιστικό, φορητό καλοριφέρ, θερμάστρα), και όχι τζάκια, τις μέρες που ευνοείται η εμφάνιση της αιθαλομίχλης.