Πάνω από 95.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν για τη μικρή Μυρτώ

Μεγάλη ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία, την οποία έλαβε η ελληνική ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη 16χρονη Μυρτώ Παπαμιχελάκη.

Η άτυχη κοπέλα είχε δεχτεί άγρια επίθεση από έναν 20χρονο Πακιστανό στην Πάρο. Το κορίτσι ξυλοκοπήθηκε τόσο άγρια, που ενάμισι περίπου χρόνο μετά δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει. Η 16χρονη βρίσκεται στην ειδική κλινική Spaulding στη Βοστώνη.

Την εκστρατεία για την αποθεραπεία της 16χρονης συνομήλικής της Μυρτούς, η οποία νοσηλεύεται από τον περασμένο Ιούνιο σε νοσοκομείο της Βοστώνης μετά τον βάναυσο τραυματισμό της από πακιστανό στην Πάρο, έχει οργανώση η Σοφία Λαμπροπούλου, παιδί ομογενών στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, πρόσφατα, εκατοντάδες ομογενείς συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα εκκλησίας στη Βοστώνη και, πραγματοποιώντας ειδική εκδήλωση, συγκέντρωσαν περίπου 30.000 δολάρια, ποσό το οποίο θα διατεθεί για την αποθεραπεία της.

Σε πρώτη φάση, η μητέρα της Σοφίας Λαμπροπούλου ενδιαφέρθηκε για τη συνομήλικη της κόρης της και, έκτοτε, η κοπέλα ξεκίνησε την εκστρατεία για να βοηθήσει τη φίλη της. Έτσι, έφτιαξε μια ιστοσελίδα με το όνομα "Οι φίλοι της Μυρτούς", ενώ συγκέντρωσε μια γραμμή βοηθείας για τη συγκέντρωση χρημάτων. Επιπλέον, απευθύνθηκε και στις ομογενειακές οργανώσεις.

Πλέον, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 95.000 δολάρια, ποσό, το οποίο θα ανακουφίσει την οικογένεια της κοπέλας, η οποία έχει εξαντληθεί οικονομικά. Με το ποσό αυτό, θα αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα, αξίας 25.000 δολαρίων, που θα τη βοηθά στη διατροφή και στην επικοινωνία της με τους ανθρώπους, καθώς - παρότι καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω της - δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη, ενώ θα χρειαστούν και περίπου 80.000 δολάρια για να υποβληθεί σε μια νέα επέμβαση στο κεφάλι.