Απαγορευτικό απόπλου στον Αργοσαρωνικό λόγω ανέμων

Λόγω ισχυρών ανέμων και υπό το φόβο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να φθάσουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Δεν γίνονται τα δρομολόγια για Πόρο, Υδρα, Σπέτσες.

Η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Ανοιχτό είναι το Ρίο-Αντίρριο.

Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης το πλοίο "AQUA MARIA" δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι Αγίου Ευστρατίου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Καβάλα.