Θύελλα σαρώνει την Αττική – Έπεσε δέντρο στη Σταδίου

Στο έλεος θυελλωδών ανέμων βρίσκεται από το πρωί η Αττική, με τα προβλήματα να έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Δέντρα έπεσαν στους δρόμους, κάδοι μετακινήθηκαν και λεωφορεία εγκλωβίστηκαν.

Περίπου 540 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που χτυπούν στην Αττική.

Επιχειρούν περίπου 70 συνεργεία προκειμένου να απομακρυνθούν τα δέντρα από τους δρόμους. Στον σταθμό του τρένου στο Μενίδι, ένα δένδρο καταπλάκωσε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ζημιές σε οχήματα έχουν προκληθεί και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, στο ύψος του αριθμού 277.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πάντως το μεσημέρι οι δρόμοι άνοιξαν, ωστόσο προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Σταδίου όπου ένα τεράστιο δέντρο έπεσε στο δρόμο!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά, τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.

Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Θάσου- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο στους 5 βαθμούς Κελσίου, νωρίς το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου.

Ομαλά, πάντως, λειτουργεί το Αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" με τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών να γίνονται χωρίς καθυστερήσεις.

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (Βόρας) από τον Άγιο Αθανάσιο (9ο χλμ.).

Ασθενή χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς το πρωί στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς (18ο-30ο χλμ.) μέσω Βιτσίου.

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας (40ο-45ο χλμ.).

Η πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοανατολικά, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου αναμένουμε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013. Χαρακτηριστικό επίσης του καιρού της Τρίτης θα είναι οι θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ βορειοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, 7 έως 15 και τοπικά έως και 17 στη δυτική και νότια Ελλάδα, -1 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από τα ανατολικά - βορειοανατολικά με ένταση από 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ και τοπικά στα βορειοανατολικά τμήματα έως και 9 μποφόρ.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, στο weather.gr.