Άσχετο το αντικείμενο εργασίας των νέων με τις σπουδές τους

Όλο και περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να αναζητήσουν μια εργασία σε αντικείμενο διαφορετικό από αυτό που σπούδασαν.

Στην τηλεόραση του Mega παρουσιάστηκε ρεπορτάζ με συνεντεύξεις ανθρώπων που αναζήτησαν διέξοδο σε άλλους τομείς.

Ο Βασίλης Δοσούλας, από πολιτικός μηχανικός στράφηκε στον κλάδο της εστίασης, ανοίγοντας ένα εστιατόριο με μενού που στηρίζεται στα μανιτάρια. Ο ίδιος δήλωσε ότι αναζήτησε δουλειά και σε άλλους τομείς ενώ  όπως είπε χαρακτηριστικά "αν δεν το παλέψεις, δεν κάνεις τίποτα".

Μηχανικός είχε σπουδάσει και ο κ. Δημητριάδης πρώην μηχανικός και νυν ιδιοκτήτης  αρκετά πετυχημένου σουβλατζίδικου. Ο ίδιος δήλωσε ότι ασχολήθηκε για λίγα χρόνια με το επάγγελμα του μηχανικού ακολούθως όμως επειδή οι εποχές αλλάζουν αναγκάστηκε να αλλάξει δουλειά και να κάνει αυτό που του αρέσει.
 
Σε πολυσύχναστη καφετέρια της Νέας Σμύρνης, συνάντησε την 26χρονη κα Καρβούνη με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στα τουριστικά επαγγέλματα.

Η νεαρή κοπέλα έστειλε δεκάδες βιογραφικά άλλα το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Όπως ανέφερε στην κάμερα οι εργοδότες ως συνηθέστερες δικαιολογίες για την απόρριψή αναφέρουν είτε την έλλειψη προϋπηρεσίας είτε ότι το μεταπτυχιακό αποτελεί προσόν που αμείβεται αρκετά.

Η κυρία Καρβούνη εργάζεται ως σερβιτόρα και μέσα από τη δουλειά της καταφέρνει να πληρώνει τα καθημερινά της έξοδα ενώ παράλληλα μαθαίνει ξένες γλώσσες και δεν εγκαταλείπει την προσπάθειά της για αναζήτηση εργασίας στο αντικείμενό της.

Η ίδια είχε πολλά όνειρα άλλα η πραγματικότητα την προσγείωσε ανώμαλα και αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά της.

Άλλη μια περίπτωση που ανέδειξε ο τηλεοπτικός φακός του “MEGA” ήταν αυτή της κυρίας Νάντιας Δαμίγου, που, από γραφίστρια, φτιάχνει γλυκά και πλέον κερδίζει τα ίδια περίπου χρήματα με αυτά που κέρδιζε ως γραφίστρια.

Πάντως, αποδεικνύεται ότι η εστίαση αποτελεί έναν από τους χώρους όπου απασχολούνται πολλοί πτυχιούχοι.