Χρυσαυγίτες και αντεξιουσιαστές σε Σύνταγμα και Προπύλαια

Ανοιχτοί είναι και πάλι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας μετά τις πορείες και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Περίπου 300 άτομα ξεκίνησαν από τα Προπύλαια κατευθυνόμενα προς την Ομόνοια. Πρόκειται για μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου, ενώ ταυτόχρονη συγκέντρωση διεξάγεται και στο Μοναστηράκι. Παράλληλα μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται από νωρίς στο Σύνταγμα, με πανό που ζητούν την απελευθέρωση του αρχηγού και των βουλευτών του κόμματος που βρίσκονται προφυλακισμένοι στο Κορυδαλλό.  

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Πανεπιστημίου, ενώ νωρίτερα ξεκίνησε πορεία προς την Ομόνοια. Στη συνέχεια το μπλοκ των αντιεξουδιαστών αποφάσισε να κινηθεί προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδιόυ, μέχρι να διακόψει τη διαδρομή η αστυνομία, κάτι που τελικά συνέβη με τις αστυνομικές δυνάμεις να κλείνουν το δρόμο τους στο ύψος των οδών Κολοκοτρώνη και Σταδίου με δεδομένη τη σχετική απαγόρευση περί μη πραγματοποίησης πορείας.

Θυμίζουμε ότι την άμεση αντίδραση της αστυνομίας προκάλεσε η ταυτόχρονη πραγματοποίηση συγκεντρώσεων από χρυσαυγίτες, αντεξουσιαστές και αντιφασίστες το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής αποφάσισε ότι "οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας".

Κλειστοί είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου οι σταθμοί του μετρό, Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας για προληπτικούς λόγους, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων. 

Δείτε μέσω του ηλεκτρονικού χάρτη του news.gr ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω συγκεντρώσεων αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και ποια σημεία με αυξημένο κυκλοφοριακό πρέπει να αποφύγετε